Punjač Li-Ion NiMh NiCd baterija Xtar VC8

Punjač Li-Ion NiMh NiCd baterija Xtar VC8

6000.00 RSD

Na stanju

6000.00 RSD

1 komad

Šifrа prоizvоdа: 1502 Каtеgоriје: , ,
Prеglеd kоrpе

Оpis

Paket sadrži:

 • Bazu za punjenje
 • USB-A na USB-C kabl
 • uputstvo

XTAR VC8 je profesionalni procesorski punjač cilindričnih punjivih baterija, sa trostepenim procesom punjenja TC / CC / CV za Li-jonske ćelije i 0ΔV i -ΔV za Ni-MH baterije. Puni 1-8 Li-ion 3.6 / 3.7V i Ni-MH ćelija bilo kog kapaciteta u veličinama AAA / R03, AA / R6, 10440, 14500, 14650, 16340, 17500, 17670, 183050, 1850, 1860. Dva ekstremna kanala moguće je puniti baterije sa malim unutrašnjim otporom čak i sa strujom od 3A (samo 1 ćelija). LCD ekran prikazuje ažurne informacije o radnom statusu punjača: napon napunjenih baterija, struju punjenja, vrstu punjenje koje se koristi za punjenje ćelija, unutrašnji otpor ćelija, ukazuje na greške i obaveštava o završetku punjenja. Možete promeniti vrstu informacija koje se prikazuju u bilo kom trenutku pritiskom na dugme „disp“ ili dugme za režim. Prebacivanje između režima punjenja moguće je duže držanjem tastera za režim / displ. Struja punjenja u bilo kom trenutku može se promeniti na višu/nižu – punjač meri unutrašnji otpor ćelije i prilagođava maksimalnoj (optimalnoj) struji punjenja. Koristite opciju “Grad” za merenje kapaciteta baterije. Nakon završetka procesa procene kvaliteta ćelije sa ekrana, možete očitati kapacitet baterije i postoji unutrašnji otpor.

Maksimalna struja punjenja je 3A i dostupna je samo za dva ekstremna kanala i samo kada se srednji kanali ne koriste – maksimalno punjač sa ovom strujom može da napuni 1 bateriju istovremeno. Ako su postavljene 2 baterije, maksimalna struja punjenja će biti 2A. Ako su postavljene 4 ćelije, maksimalna struja punjenja će biti 1A. maksimalna struja punjenja biće ograničena na 0.5A. TC / CC / CV  je trostepeni proces punjenja litijum-jonskih ćelija koji obezbeđuje da se ćelija održava u dobrom stanju punjenjem odgovarajućom strujom u svakoj fazi i dovršavanjem procesa punjenja u pravo vreme. Napunjene baterije ostavljene u punjaču će se podvrgnuti prirodnom procesu samopražnjenja. Punjenje Li-jonskih baterija će se nastaviti kada napon na bateriji padne ispod 3.9 V. Za Ni-MH baterije, punjenje se ne nastavlja kada se napon usled samopražnjenja smanji.

Xtar VC8 punjač ima funkciju reaktiviranja ćelija dubokog pražnjenja i 0V ćelija. Mnogi punjači na tržištu ne mogu da napune takve baterije. Ovde dolazi Xtar VC8 punjač, koji vam u mnogim slučajevima omogućava da „spasite“ takve ćelije. Jednostavno ubacite duboko ispražnjenu bateriju u VC8 punjač, kao i kod normalnog punjenja, punjač će otkriti ispražnjenu ćeliju i pokušati da je ponovo aktivira. Pažnja! Ćelije ispražnjene ispod određenog nivoa su nepopravljivo oštećene i možda neće moći da se ponovo aktiviraju. Izbegavajte previše duboko pražnjenje Li-ion i Ni-MH baterija – to može značajno smanjiti njihovu izdržljivost i kapacitet ili dovesti do njihovog potpunog kvara.

U kompletu sa Xtar VC8 punjačem dolazi USB kabl. Nije uključeno napajanje. Za napajanje punjača potreban je adapter QC3.0 (9V / 2A) punjač. Moguće je koristiti i slabije napajanje, VC8 će prilagoditi struju punjenja mogućnostima izvora napajanja.

 • 8 inteligentnih ležišta za punjenje koji funkcionišu nezavisno
 • Ručno podešavanje struje punjenja (3A / 2A / 1A 0.5A ili 0.25A) za nežno punjenje malih baterija ako je potrebno
 • Ograničenje struje punjenja za manje baterije
 • LCD ekran za realno vreme, prikaz napona punjenja, statusa baterije, kapaciteta tipa baterije u mAh svih odeljaka za baterije
 • Tri režima rada: punjenje, tarifa i režim skladištenja
 • Testiranje stvarnog kapaciteta i maksimalno produžavanje veka trajanja baterija
 • QC3.0 brzo punjenje, maksimalno 3A za jedan slot
 • Može da se koristi sa bilo kojim ili „Brzim Punjenjem“ USB adapterima
 • Funkcija mekog pokretanja izbegava oštećenje baterije uzrokovano udarom struje
 • Funkcija aktivacije 0V za spašavanje duboko ispražnjenih baterija
 • Robustan USB C ulaz
 • IC praćenje temperature da bi se izbeglo pregrevanje
 • Zaštita od obrnutog polariteta, kratkog spoja i prenapunjavanja
 • Trostepeni algoritam punjenja
 • TC, CC CV metoda punjenja
 • Inteligentna identifikacija ulazne snage i automatski izbor načina punjenja i struje punjenja
 • Automatsko zaustavljanje punjenja, punjenje se automatski zaustavlja kada se baterija napuni
 • Vatrootporno ABS kućište

Podržava:

 • Li-ion / 3.6V / 3.7V / 4.2V / IMR / INR / ICR: 10440, 14500, 14650, 16340, 17335, 17500, 17670, 18350, 18490, 18500, 18650, 20700, 21700, 22650, 25500, 26650, 32650 (Napomena: može da puni zaštićene 20700 i 21700 baterije)
 • NiMh / NiCd / 1.2V: AAAA, AAA, AA, A, SC, C, D
 • Baterijski paket 11.1V/3S

Dоdаtnе infоrmаciје

Теžinа 350 kg
Proizvođač

Napon punjenja

, , ,

Struja Punjenja

, , ,

Ulazni napon

,

Radna temperatura

Dimenzije (D x Š x V)

Težina

Tehničke specifikacije XTAR_VC8_Upustvo.pdf
Poštovani kupci, raspoloživost robe možete proveriti pozivanjem našeg Call Centra na broj 018-574-626.

LitiCo Servisni Centar je posebna organizaciona jedinica čiji je zadatak proizodnja baterijskih paketa i podrška kupcima u tehničkom i aplikativnom smislu i briga o alatu i opremi – stručno i pravovremeno održavanje, testiranje kao i interventno servisiranje baterija u slučaju iznenadnih zastoja. Detalje o našem Servisnom Centru možete pronaći na ovoj strani.

Sve potrebne informacije o proizvodima možete pronaći na našem sajtu, za uopštene informacije u nastavku slede važni linkovi:
LitiCo tim maksimalno koristi sve svoje resurse da Vam svi artikli na ovom sajtu budu prikazani sa ispravnim nazivima specifikacija, fotografijama i cenama. Ipak, ne možemo garantovati da su sve navedene informacije i fotografije artikala na ovom sajtu u potpunosti ispravne. Sve cene na ovom sajtu iskazane su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

Litico tim iskusnih stručnjaka je kroz dugi niz godina upoznao potrebe klijenata i kupaca, kao i najćešće nedoumice koje mogu da se jave prilikom izbora adekvatne baterije, pa smo zbog toga izdvojili nekoliko specifičnih kategorija za koje često dobijamo upite i potrudili se da odgovorimo na pitanja koja nam postavljate kako bi vama olakšali izbor a i nama skratili vreme prilikom objašnjavanja.

Izaberite kategoriju proizvoda za koju je potrebna pomoć pri izboru, kliknite ovde za detalje.

Proizvod je ubačen u korpu:

Web development & SEO by
Smart Pro Solution
×

preloader