Solarni sistemi i komponente


- najpovoljnije cene i najveća ponuda -

Oprema za solarnu elektranu – Off Grid sistemi, On Grid sistemi i Hibridni sistemi. Solarni fotonaponski paneli, solarni kontroleri, akumulatori – baterije, invertori i prateća oprema. Off Grid sistemi služe u regijama gde nije moguće priključenje na elekričnu mrežu, nezavisno snabdvanje strujom. On Grid sistemi imaju namenu za uštedu struje, kombinacijom električne mreže i solarnog sistema. Hibridni sistemi su kombinacija predhodna dva, a moguće je dodati i agregat.
Solarni sistemi rade na principu pretvaranja dnevne svetlosti u električnu energiju. Fotonaponske ćelije se sastoje od dva različito nabijena poluprovodnika između kojih, kada su izloženi svetlu, teče elektricitet. Zatvorimo li strujni krug između solarnog kolektora i nekog potrošača, npr. svetiljke, struja će poteći i potrošač će biti opskrbljen el.energijom, odosno naša svetiljka će zasvetliti. Solarni moduli zbog svojih električkih svojstava proizvode jednosmernu struju (istu onakvu koju dobijemo iz džepnih baterija). Komponente kao što su regulatori punjenja (charge controlers), baterije i invertori, skladište i isporučuju električnu energiju krajnjem potrošaču. Zavisno o potrebnoj snazi i obima sunčeve energije koriste se jedan ili više modula. Regulatori punjenja (charge controler) povezuje module, bateriju i potrošače te štiti bateriju od prevelikog punjenja ili jakog pražnjenja. Da bismo jednosmernu el. energiju pretvorili u naizmeničnu, potreban nam je inverter. Inverter pretvara jednosmernu elektreičnu energiju u naizmeničnu (220V) kako bi s njom mogli pokretati razne potrošače koji su napravljeni za rad na naizmeničnu el. energiju (220V).
Za energetski nezavisne kuće, nezavisno snabdevanje strujom, solarni paneli koriste se za objekte kao što su vikendice, salaši, kuće, brvnare, kamperi … Manji solarni setovi potpuno zadovoljavaju potrebe za potrošače energije, kao što su osvetljenje, frižider, računar ili TV. Preporučujemo potrošače koje imaju A+ klasu energetske efikasnosti.

Filter
Proizvod je ubačen u korpu:

Web development & SEO by
Smart Pro Solution
×

preloader