Nazad na Blog

Kako da baterija na laptopu traje duže?

Baterije za laptop imaju najveći problema koji se ogleda u trajanju same baterije. U početku baterije za laptop rade sjajno i mogu da traju 4 ili 5 sati, ali kako vreme prolazi, njen kapacitet trajanja je sve manji. Na kraju dolazite u situaciju da ste srećni ako vam baterija za laptop traje više od pola sata bez AC adaptera.

Kako da baterija na laptopu traje duže?

  • Kada kupite laptop ili novu bateriju, obavezno do kraja napunite pre nego što počnete da ga koristite. Ovo obezbeđuje bateriji da se u potpunosti napuni i produžava vek trajanja.
  • Ne koristite često laptop priključen na adapter. Na duže staze ovo će dovesti do toga da se vaša baterija brže prazni.
  • Laptop držite na sobnoj temperaturi. Niske ili visoke temperature smanjiće vek trajanja baterije.
  • Pustite bateriju da se isprazni pre nego što je punite ponovo. Što baterija bude praznija kada počnete da je punite, njeno trajanje će biti duže. Tako da ako pustite laptop da se potpuno isprazni, to će omogućiti najduži vek trajanja.

GDE MOGU DA NABAVIM NOVU BATERIJU ZA LAPTOP?

Baterije za laptop kada kupite, imate dve opcije:

PRVA OPCIJA

Prvo možete kontaktirati proizvođača baterije i kupiti novu. Ovo je najsigurniji izbor kada kupujete bateriju. Dobićete garaniciju proizvođača i mogu vam poslati besplatno novu bateriju ako se desi da nešto nije u redu sa njom kada ste je kupili. Mana ovakve kupovine je što su cene kod proizvođača znatno više od prosečne cene laptop baterije.

DRUGA OPCIJA

Osim kupovine baterija za laptop kod proizvođača, postoje i brojne firme koje prodaju laptop baterije koje tražu duže od originala. Litico.rs je u tom slučaju, pravo mesto za vas.

Podeli sa prijateljima

Nazad na Blog
Web development & SEO by
Smart Pro Solution
×

preloader